in

Klokje Rond – Audi A8 4.2 met 342.058 km

Tegenwoordig moet een beetje auto makkelijk driehonderdduizend kilometer mee gaan, dit is voor het item Klokje Rond dan ook een vrij lage kilometerstand. Maar de auto in deze aflevering is niet een doorsnee hatchback of stationwagen, maar een Audi A8 met 4.2-liter V8-motor onder de kap.

De inmiddels 20 jaar oude Audi werd in eerste instantie gekocht door dirigent Jaap van Zweden, was daarna de zakenauto van een drugscrimineel totdat de FIOD daaraan een eind maakte, en is inmiddels ruim een jaar in het bezit van Ruben.

In twaalf maanden tijd heeft de Audi A8 de portemonnee van Ruben goed leeggetrokken. De V8-motor is al uit elkaar geweest, de stuurpomp is vervangen, de aircopomp en radiateur moeten nog vervangen worden en zo zijn er nog wel wat aandachtspuntjes. Gelukkig is Ruben een optimist en niet bang om de handen uit de mouwen te steken.

Op een gegeven moment heeft al dat sleutelen geen zin meer natuurlijk en is het beter om afscheid te nemen van een auto. Of dat ook het geval met deze Audi A8, bekijkt keurmeester Joep in deze aflevering van Klokje Rond.

Video: Klokje Rond – Audi A8 4.2 met 342.058 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Beginnend bestuurder rijgt de boetes aaneen op de A12

Beginnend bestuurder rijgt boetes aaneen op A12

1.300 pk VW Golf 2 Rallye

VW Golf 2 Rallye sprint in 15.5 sec naar 315 km/h