in

Klokje Rond – Citroën BX met 1.167.645 km

Als we video’s van ‘Klokje Rond’ plaatsen lezen we vaak reacties als; “500.000 km is nog geen klokje rond!“. Klokje Rond is echter de benaming van het item waarin AutoWeek auto’s keurt met een hoge kilometerstand. Het is geen vereiste dat het auto’s moeten zijn met 1.000.000 kilometer op de teller.

De Citroën BX die vandaag in de spotlight staat heeft echter daadwerkelijk meer dan 1 miljoen kilometer gereden! Jan Brakenhoff rijdt namelijk al sinds 1996 in zijn BX, waar hij slechts 900 gulden voor betaalde. Toen stond er drie ton op de klok, nu heeft de 35 jaar oude Citroën bijna 1,2-miljoen kilometer gereden.

De 1.4-liter viercilinder is een jaar of 6 geleden gereviseerd en er zijn wat onderdelen vervangen, maar het is nog steeds de originele motor die onder de kap ligt. Zoals Keurmeester Joep al aangeeft is het niet heel moeilijk om zaken te vinden die niet in orde zijn, maar dat is ook niet gek bij een auto met zo’n hoge kilometerstand. De vraag is echter of het allemaal nog verantwoord is.

De eigenaar had ten tijde van de opnames het plan om nog even 1.200 kilometer naar Zuid-Frankrijk te rijden. Lukt dat met de Citroën BX, of wordt hij afgekeurd door Joep?

Video: Klokje Rond – Citroën BX met 1.167.645 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Ferrari 488 Pista vlamt naar topsnelheid op de Autobahn

Ferrari 488 Pista vlamt naar topsnelheid op de Autobahn

Porsche RP968 is sneller dan A1GP

World Time Attack Challenge 2023 – Porsche RP968 is sneller dan A1GP