in

Klokje Rond – Skoda Octavia met 666.433 km

Dit zijn toch wel de mooiste afleveringen van Klokje Rond. Een auto met slechts één eigenaar in zijn geschiedenis en voor de verandering eens geen dieselmotor maar een 2.0-liter viercilinder benzinemotor onder de kap. De motor wordt weliswaar gevoed door gas, maar 666.433 kilometer is een knappe prestatie voor een niet-diesel.

Paul Kieboom rijdt zijn Skoda Octavia al vanaf de allereerste dag in 2004. Eerst was het een leaseauto en na drie jaar kwam de Tsjechische stationwagen op zijn eigen naam te staan. Omdat hij voor zijn werk in de ICT bij bedrijven wordt gedetacheerd en omdat hij door het hele land familie heeft, maakt Paul flink wat kilometers.

Na 15 jaar en een astronomisch hoge kilometerstand zijn er natuurlijk wat gebreken aan de Skoda Octavia. Kan de stationwagen nog mee tot aan 700.000 km of misschien wel meer?

Video: Skoda Octavia met 666.433 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 26 Episode 3

Top Gear Season 26 Episode 3

Aston Martin AM-RB 003 en Vanquish Vision Concept onthuld

Aston Martin AM-RB 003 en Vanquish Vision Concept onthuld