in

Klokje Rond – Eerst eigenaar rijdt 961.485 km met Toyota Land Cruiser

John van den Eijnde kocht in 2002 een fonkelnieuwe Land Cruiser 4.2 TD. Al die jaren bleef hij stug doorrijden in zijn SUV met als gevolg dat de teller nu op bijna één miljoen kilometer staat. Een goede reden om zich aan te melden voor Klokje Rond.

Deze Toyota Land Cruiser is inmiddels ruim 16 jaar oud maar de Japanner ziet er op het eerste gezicht nog keurig uit en beschikt nog steeds over de originele motor en transmissie. De eigenaar rijdt de auto zakelijk en zet jaarlijks 60.000 kilometer op de teller. Dat zijn kilometers waarin de Toyota hard moet werken en een zware aanhanger trekt, volgens de eigenaar zijn er dan ook al twee trekhaken versleten.

Met zo’n hoge kilometerstand is slijtage onvermijdelijk en dus zijn er wel wat aandachtspuntjes gevonden tijdens deze keuring. Echter, met goed onderhoud kan deze Land Cruiser nog jaren mee volgens keurmeester Joep. Ben je benieuwd wat de aandachtspunten zijn, scroll dan snel naar beneden om deze aflevering van Klokje Rond te bekijken.

Video: Klokje Rond – Toyota Land Cruiser

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
 1. Ik rij zelf al vanaf 1991 Toyota.
  Altijd met volle tevredenheid .
  Heb zelf een Tundra en een Land cruiser met beide ongeveer 385000 km op de telller
  Met grote 3 assers erachter.
  Ze geven echt geen krimp!!
  Ik kan iedereen dit merk aanraden.

Reageer op deze video

Kamaz Truck en Mazda RX-8 twin drift

Kamaz Truck en Mazda RX-8 doen tandem drift

Street Luge rider in vekeer

Street Luge Rider zoeft tussen verkeer door naar beneden