in

Klokje Rond – Ford Focus RS met 337.984 km

In deze aflevering van ‘Klokje Rond’ zet keurmeester Joep een Ford Focus RS van de eerste generatie op de brug. Deze Focus RS is uit 2003 en eigenaar Richard Perkins heeft hem al twaalf jaar in bezit als dagelijkse auto!

Je kunt een hot hatch natuurlijk prima als dagelijkse auto gebruiken en Richard rijdt er dan ook rustig 25.000 kilometer per jaar mee. Inmiddels is dit opgelopen naar een totaal van 337.984 kilometer en dat is voor eerste generatie Focus RS toch best bijzonder.

De turbocharged 2.0-liter viercilinder in deze Focus RS leverde af fabriek 215 pk en 350 Nm koppel. Dit exemplaar is voorzien van een ander uitlaatsysteem en daardoor zou er iets meer vermogen aanwezig moeten zijn. Eenmaal op de brug ziet Joep dat de uitlaat echter op een nogal bijzondere manier is gemonteerd. Of de keurmeester nog andere rare dingen tegenkomt onder de prachtige Focus RS zie je in onderstaande video.

Video: Ford Focus RS met 337.984 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vettel toont zich waardig verliezer

Sebastian Vettel toont zich waardig verliezer tegenover Hamilton & Mercedes

Snelste Lancer Evo op de kwart mijl

’s Werelds snelste Lancer Evo op de 1/4 mijl