in

Klokje Rond – Jaguar XJ met 554.665 km

De derde generatie van de Jaguar XJ borduurde voort op de klassieke lijnen van het Britse model, maar afgezien van het wat oubollige uiterlijk was deze XJ behoorlijk modern.

De carrosserie en chassis werden volledig vervaardigd uit aluminium en de ophanging met luchtvering had adaptieve demping met computergestuurde rijhoogte. Dynamische stabiliteitscontrole en tractiecontrole waren standaard en ook binnen beschikte de inzittende over alle gemakken zoals klimaatregeling, navigatie, voice control en Bluetooth.

Evert Weide kocht deze Jaguar XJ in 2013, voorzien van een 2,7-liter zescilinder dieselmotor. Zes jaar later staat de teller ruim boven een half miljoen kilometer en rijdt de Jaguar uit 2006 eigenlijk nog heel comfortabel, mits er geen gaten in het wegdek zitten. Het onderstel trekt dus de aandacht van keurmeester Joep.

Zoals gebruikelijk in ‘Klokje Rond‘ wordt de XJ op de brug gezet om de technische staat van de auto te inspecteren. Kan de Jag nog een paar jaar mee, of krijgt Evert het advies om hem de deur uit te doen?

Video: Klokje Rond – Jaguar XJ met 554.665 km

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Reageer op deze video