in

Klokje Rond – Lancia Phedra met 320.221 km

Een Lancia Phedra met iets meer dan 3 ton op de teller vinden wij eigenlijk geen kandidaat voor Klokje Rond, maar voor sommige auto’s is deze kilometerstand al een hele mijlpaal.

Eigenaar Peter Vaessen is een Lancia-liefhebber en heeft meerdere modellen in zijn bezit. Dat klinkt toch als een liefhebber, maar dat is niet te zien aan deze Lancia. De eigenaar houdt zijn Phedra 3.0 V6 met veel kunst- en vliegwerk op de weg, terwijl de Lancia langzaam onder zijn kont wegrot en een rijdend milieudelict wordt.

Je vraagt je bijna af waarom Peter zijn Lancia heeft opgegeven voor Klokje Rond, het is niet een auto om trots op te zijn en dat de Phedra in embarmelijke staat is moet hij zelf ook wel in de gaten hebben. Keurmeester Joep heeft er in ieder geval geen goed woord voor over en kraakt de Lancia he-le-maal af. Dat had voorkomen kunnen worden, met een poetsbeurt en fatsoenlijk onderhoud.

Dat het ook anders kan zien we bij deze Lancia Lybra, die 1.000.000 kilometer haalde. Dat haalt dee Phedra nooit en te nimmer!

Video: Klokje Rond – Lancia Phedra met 320.221 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Brabus-900-Rocket-R

Brabus komt met 900 pk sterke 911 Turbo Rocket R

Mazda RX-7 is te luid voor de Nürburgring

Mazda RX-7 is te luid voor de Nürburgring