in

Klokje Rond – Land Rover Discovery TD5 met 692.268 km

Je moet het maar aandurven, een auto kopen met vierenhalve ton op de teller. Pierpaolo Bordin deed het en kocht zeven jaar geleden deze Land Rover Discovery. Gemiddeld rijdt hij 50.000 kilometer per jaar met de Land Rover waardoor het totaal nu op bijna zeven ton staat!

De Discovery dient als werkpaard voor het bedrijf van Bordin, dat het onderhoud van bedrijfspanden verzorgt. De huidige kilometerstand is ongekend hoog en Pierpaolo wil een objectieve blik op de stand van zaken. Zo gezegd zo gedaan, en dus nam keurmeester Joep de Discovery, uitgerust met 2,5-liter vijfcilinder dieselmotor, mee voor een proefrit.

Tijdens de proefrit schrijft Joep ongeveer een heel A4’tje vol met gebreken: versnellingsbak, remmen, lekkages, aandrijflijn, allemaal aandachtspunten. En dan moet de Land Rover nog op de brug gezet worden… Dit belooft niet veel goeds voor de Engelse terreinwagen.

Wil je meer Land Rover Discovery’s zien in Klokje Rond, dan hebben we hier nog andere keuringen voor je.

Video: Land Rover Discovery 2.5 TD5 met 692.268 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

500 pk Subaru Impreza WRX Type-R

500 pk Subaru Impreza WRX Type-R op Leadfoot Hillclimb

Nissan 350Z Drifter toont hoe een motorkap te sluiten

Nissan 350Z Drifter toont hoe een motorkap te sluiten