in

Klokje Rond – Mazda 2 BiFuel rijdt 303.652 km in 6 jaar

Op zoek naar een goedkope kilometervreter kwam Bart de Jager in 2012 bij de Mazda-dealer terecht, waar op dat moment de belastingvrije Mazda 2 Bifuel in de showroom stond. De Japanner is uitgerust met een 1.3-liter, 84 pk sterke viercilinder voorzien van een LPG-installatie.

De tank met een inhoud van zo’n 28 liter LPG bevindt zich op de plaats van het reservewiel zodat de bagageruimte vrijwel volledig intact blijft. Starten doet de Mazda 2 BiFuel altijd op benzine en na enige tijd schakelt de motor automatisch over op LPG. Naar eigen zeggen haalt Bart een verbruik van 1:15 met de Mazda 2 BiFuel, en dan te bedenken dat een volle tank LPG slechts 21 euro kost. Dat zijn goedkope kilometers!

Inmiddels staat er iets meer dan 3 ton op de teller, een hoge kilometerstand voor een auto die 6,5 jaar oud is. Helaas bleek deze compacte Japanner niet in de wieg was gelegd om gas te consumeren en na 60.000 km was de cilinderkop versleten. Dat probleem is inmiddels verholpen, komt Joep nog andere problemen tegen?

Video: Mazda 2 BiFuel rijdt 303.652 km in 6 jaar

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Drone maakt waanzinnige beelden van Formula D in Long Beach

Drone maakt waanzinnige beelden van Formula D in Long Beach

mercedes-amg-cla-35

Alles over de nieuwe Mercedes-AMG CLA35