in

Klokje Rond – Mercedes-Benz C-coupé met 510.559 km

Zestien jaar geleden kocht Theo Laan een gloednieuwe Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé 220CDI in Duitsland. Hij was daar gestationeerd als beroepsmilitair en kon middels de Nato-regeling belastingvrij een auto kopen, wat hem onderaan de streep zo’n 24.000 euro bespaarde.

Inmiddels staat er ruim een half miljoen kilometer op de teller en Theo hoopt dat er genoeg leven in de Mercedes-Benz zit voor nog een paar duizend kilometer.

Tijdens de testrit merkt keurmeester Joep dat er wat kwaaltjes zijn. De versnellingsbak doet soms wat moeilijk bij het tweede verzet en de Benz stinkt naar uitlaatgassen, wat duidt op een probleem met de brandplaatjes. Daarnaast sprong de dieselmotor in zijn noodloop toen er even stevig gas werd gegeven.

Eenmaal terug in de garage besluit Joep de ECU uit te lezen om te zien wat de noodloop veroorzaakte. Natuurlijk werd de C-klasse Sportcoupé ook even op de brug gezet om te zien wat 5 ton met de techniek doet.

Video: Mercedes-Benz C-coupé met 510.559 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC 2019 - Rally Wales Highlights

WRC 2019 – Rally Wales Highlights

Hoe Nyck de Vries Formule 2-kampioen werd

Hoe Nyck de Vries Formule 2-kampioen werd