in

Klokje Rond – Mercedes-Benz E220 met 605.348 km

Deze keer in Klokje Rond een Mercedes-Benz E220 CDI met heel wat kilometers achter de rug en met ambitie voor de mijlpaal der mijlpalen; 1.000.000 km. Gaat de E-klasse dat halen? Keurmeester Joep Schuurman gaat op onderzoek.

Eigenaar Ewout kocht de Mercedes-Benz E220 CDI 15 jaar geleden en heeft zelf al die kilometers gereden. De 2.2-liter dieselmotor is oersterk en dit is nog de originele motor, die inmiddels dus 605.348 kilometer heeft gelopen. Ewout laat zijn Benz goed verzorgen, maar toch zijn er wat aandachtspunten om ervoor te zorgen dat de E-klasse naar het miljoen kan.

Zo zijn de draagarmrubbers, hoesjes van de spoorstangkogels en hardyschijf versleten en is de uitlaat gescheurd. Daarnaast lopen de remblokken iets aan waardoor de remschijven aan vervanging toe zijn. Een klein lijstje met aandachtspunten, maar voor een auto met deze kilometerstand is het heel schappelijk.

De eigenaar is een perfectionist en neemt alle aandachtspunten ter harte. Hij wil namelijk nog even door met zijn E220 CDI, en dat kan makkelijk!

Video: Klokje Rond – Mercedes-Benz E220 met 605.348 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Fiat X1/9

Deze Fiat X1/9 is vliegensvlug op krappe bergwegen

Hong Kong's Underground Car Scene

Hong Kong’s Underground Car Scene