in

Klokje Rond – Mitsubishi Colt Turbo met 304.915 km op de teller

Voor deze aflevering van Klokje Rond heeft Frank Beute zijn auto meegenomen naar de werkplaats voor een keuring. Frank is een echte autoliefhebber en thuis in de garage staat een Audi S4. Daar wil hij echter niet dagelijks mee rijden en dus ging hij op zoek naar een compacte, zuinige auto. Dat werd deze Mitsubishi Colt CZT Turbo.

Deze dertien jaar oude Mitsubishi Colt Turbo beschikt over een 1.5-liter viercilinder turbomotor met 150 pk en 210 Nm koppel. Voor de net 1.000 kg wegende hatchback is dit voldoende om in 7,8 seconden naar 100 kilometer per uur te accelereren. Dat is overigens alleen als de motor benzine verstookt, in deze Mitsubishi zit ook een gasinstallatie maar volgens de huidige eigenaar loopt de motor een stuk minder goed op gas.

De kleine hot hatch heeft inmiddels ruim 300.000 km gereden en tijdens de keuring valt op dat er nog geen spoor van roest te vinden is. Ook qua lekkages valt het allemaal reuze mee en dus is er een prima basis om nog een aantal jaar door te rijden.

Video: Mitsubishi Colt Turbo met 304.915 km

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

WRC 2019 - Rallye Monte-Carlo Highlights

WRC 2019 – Rallye Monte-Carlo Highlights

Honda Accord met Offroad banden

YouTuber zet enorme truck-banden onder Honda Accord