in

Klokje Rond – Peugeot 407 met 550.613 km

Deze week in Klokje Rond zien we de Peugeot 407 1.8-16V van Theo Schuyt. De Fransoos staat niet zo goed te boek op het gebied van techniek en elektronica, maar toch staat er inmiddels al ruim 550.000 kilometer op deze teller.

Theo kocht de Peugeot 407 als een schadeauto met 30.000 km. Hij liet hem vervolgens oplappen en reed in al die jaren een half miljoen kilometer bij elkaar. Dat ging overigens niet geheel vlekkeloos, want er is een redelijke lijst aan reparaties en volgens Theo verliest de Peugeot regelmatig wat onderdelen. Dat zijn geen goede voortekenen voor de keuring..

De 407 is dus niet de meest betrouwbare auto en ook zeker niet de mooiste, al heeft de eigenaar daarover een andere mening. “Ik vind het nog altijd een fantastisch mooie auto. Als je er mee rijdt, is het net alsof je thuis op de bank zit.

Keurmeester Joep neemt de 15 jaar oude Peugeot eens goed onder de loep en is niet mild oordeel. Waarom, dat zie je in de aflevering hieronder.

Video: Klokje Rond – Peugeot 407 met 550.613 km

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Norris en Gasly bespreken duel

Norris en Gasly bespreken duel: ‘You called him an idiot!’

Eerste beelden van nieuwe Audi RS3 Sportback

Eerste beelden van nieuwe Audi RS3 Sportback