in

Klokje Rond – Porsche Panamera met 535.010 km

We hebben een aantal Porsches voorbij zijn komen in Autoweek’s Klokje Rond, maar nog nooit één met meer dan een half miljoen kilometer op de teller. Deze Porsche Panamera heeft in 12 jaar tijd maar liefst 535.000 km gereden en staat nu op de brug voor een keuring.

Onder de motorkap van de Panamera ligt een 3.0-liter V6 dieselmotor en dat verklaart deels de hoge kilometerstand. Deels schrijven we, want ook al is een dieselmotor een kilometervreter, zonder goed onderhoud haalt geen enkele auto zo’n hoge stand.

De Porsche Panamera behoort toe aan de 78-jarige Antoon van den Hurk, die overigens kleinzoon Tommy naar Klokje Rond heeft gestuurd om de honneurs waar te nemen. Vol vertrouwen zegt hij: “Het is gewoon een goede auto, die goed is onderhouden. Ze zullen best wat vinden, maar het zal niets ernstigs zijn.

Keurmeerster Joep merkt tijdens de proefrit al een aantal zaken op die vervangen moeten worden, zoals de schokdempers, motorsteunen en banden. Maar om écht een indruk te krijgen van de staat waarin de Porsche verkeert moet de Panamera op de brug voor een inspectie.

Video: Klokje Rond – Porsche Panamera met 535.010 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
VW Golf TFSI-R verbreekt parcoursrecord Gorjanci Hillclimb

VW Golf TFSI-R verbreekt parcoursrecord Gorjanci Hillclimb

McLaren Solus GT GoodWood Shootout

De 10 snelste runs op Goodwood Festival of Speed 2023