in

Klokje Rond – Renault Avantime 2.2 dCi met 405.524 km

De Renault Avantime is een bijzondere MPV, die slechts twee jaar geproduceerd werd door de Franse fabrikant en waarvan er bijna 8.500 zijn gebouwd. Naast de bijzondere lijn van de carrosserie werd het model gekenmerkt door het grootste glazen dak dat ooit in een auto is gebruikt en het ontbreken van middenstijlen in de zijruiten. Daarnaast heeft deze Renault slechts twee portieren, die echter dermate groot zijn dat passagiers toch achterin konden stappen.

Mooi kunnen we de Renault Avantime niet noemen, maar er zijn mensen die helemaal weg van het model zijn. Zoals Margriet en haar man, die vier exemplaren in bezit hebben. Hun huidige Avantime heeft ruim 400.000 kilometer op de teller staan en is te gast in ‘Klokje Rond‘ deze week.

Volgens Margriet is de Renault goed rijdend te houden met het gebruikelijke onderhoud, maar tijdens zijn testrit komt keurmeester Joep toch flink wat problemen tegen. En dan blijkt dat de motor en versnellingsbak al een keer vervangen zijn. Betrouwbaar? Nee, dat kunnen we van de Avantime niet zeggen.

Video: Renault Avantime 2.2 dCi met 405.524 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Russen driften Flanker F's door St. Petersburg

Russen driften Flanker F’s door St. Petersburg

Sébastien Ogier eerste test met de Toyota Yaris WRC

Sébastien Ogier eerste test met de Toyota Yaris WRC