in

Klokje Rond – Toyota FJ Cruiser met 484.280 km

De Toyota FJ Cruiser is vergelijkbaar met een Hummer H3, maar dan uit Japan. Toyota heeft het model in Nederland nooit officieel geleverd en dit exemplaar is dan ook geïmporteerd. Rudo de Boer rijdt al dertien jaar in zijn oranje FJ Cruiser en de teller staat op een gezonde 300.000 mijl, bijna een half miljoen kilometer.

Dat de FJ Cruiser gemaakt was voor de Amerikaanse markt blijkt wel uit de krachtbron onder de kap. Een 4.0-liter V6-motor is vrij groot voor Europese termen en aangezien de benzineprijs hier flink hoger is, heeft de Toyota een gastank achterin liggen.

Het weggedrag is niet om over naar huis te schrijven, maar dat ligt eerder aan de FJ Cruister dan aan de hoge kilometerstand. Er brand wel een kerstboom aan storingslampjes en er zit een stevige vibratie in de automatische transmissie, maar verder merkt keurmeester Joep geen grote mankementen op tijdens de proefrit.

Komen er meer problemen aan het licht tijdens de inspectie op de brug? Je ziet in onderstaande aflevering van Klokje Rond.

Video: Klokje Rond – Toyota FJ Cruiser met 484.280 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-AMG One gespot op de Nürburgring

Mercedes-AMG One gespot op de Nürburgring

Porsche Cayenne straatrace in Rusland

Dashcammer crasht tijdens race met Porsche Cayenne