in

Klokje Rond – Volkswagen Golf GTI met 330.904 km

De 22-jarige Floris Pullens kocht een dertien jaar oude Volkswagen Golf GTI met zeer ruime levenservaring. Een auto kopen met ruim drie ton op de teller is altijd spannend, maar een hot hatch met zoveel kilometers, dat moet je maar durven als 22-jarige.

Gelukkig kende Floris de vorige eigenaar goed, dat is namelijk zijn stiefvader. Dat maakte de aankoop een stuk minder spannend, maar toch kwamen er een aantal ‘lijken’ uit de kast. De distributieriem moest vervangen worden, evenals de thermostaat en de injectoren van de viercilinder turbomotor.

Voordat keurmeester Joep de Volkswagen Golf GTI op de brug zet voor een inspectie, heeft Floris al een vermoeden van wat hij gaat vinden. De ophanging heeft zijn beste tijd gehad en het stuur staat wat scheef. Komen er nog meer pijnpunten aan het licht tijdens de Klokje Rond keuring?

Video: Klokje Rond – Volkswagen Golf GTI met 330.904 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mitsubishi Lancer Evo Crash

Mitsubishi Lancer Evo probeert te zigzaggen door verkeer

evolutie elektrische auto

De evolutie van elektrische auto’s!