in

Klokje Rond – Volkswagen Golf TDI met 1 miljoen kilometer

Met een Klokje Rond-keuring viert Dinand Reiling niet alleen dat zijn auto onlangs de mijlpaal van één miljoen passeerde, maar ook dat hij zijn Volkswagen Golf 1.9 TDI al 12,5 jaar in bezit heeft. Merendeel van de kilometers op de teller van de inmiddels 18 jaar oude Golf heeft hij dus zelf gereden.

Helaas ligt de originele dieselmotor niet meer onder de kap, die gaf na 984.000 km de geest nadat hij “flink op zijn bek was gegaan.” De koets gaat echter al 1.003.674 km mee en Dinand hoopt nog eens negen jaar met de Volkswagen te kunnen rijden, tot aan zijn pensioen. Aan keurmeester Joep de taak om te onderzoeken of dat haalbaar is.

De eigenaar denkt dat zijn Volkswagen nog in goede staat is, afgezien van dingen die bij regulier onderhoud horen. “Hij rijdt super lekker.” Uhm, ja…

Video: Volkswagen Golf TDI met 1 miljoen kilometer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Heel slecht onderhouden met van die lapmiddelen reparaties en uitgestelde reparaties zoals aandrijfassen met stofhoes lekkage en de brandstof lekkage wat zeer gevaarlijk is. De remmen zijn helemaal door deze vette troep zoals de proefrit laat zien gevaarlijk, schut zowat uit mekaar. De keurmeester is wel vaak z,n handen tijdens de proefrit los van het stuur met allerlei bewegingen maar ja dat hoort er bij zal ik maar zeggen. De eigenaar moet nog weleens 2 keer bedenken om die grote beurt waar hij over praat laat doen want dan komen deze punten aan de orde. Gewoon niet meer op de weg komen. Levens gevaarlijk.

Reageer op deze video

500 pk BMW 330Ci op de limiet in Libanon

500 pk sterke BMW 330Ci op de limiet in Libanon

Zo werken de airbags van een Ferrari 812 Superfast

Zo werken de airbags van een Ferrari 812 Superfast