in

Klokje Rond – Volkswagen Golf TDI met 750.286 km

Deze Volkswagen Golf is van rijschoolhouder Luuk Hinneman en zijn zoon Jim. Samen hebben ze met de diesel uitgeruste Golf al meer dan 750.000 kilometer gereden. Daar waren wel twee motoren voor nodig, bij 450.000 km moest er namelijk een nieuw blok in. Je zou verwachten dat een auto waarin leerlingen moeten lessen in goede staat verkeert, maar dat is bij deze lesauto niet helemaal het geval.

Al tijdens de proefrit heeft keurmeester Joep een heel A4’tje met mankementen genoteerd. De 2.0-liter turbodiesel is gechipt en voelt volgens Joep nog best potent als je het gaspedaal intrapt. Maar dat is ook enige positieve punt dat hij kan opnoemen. Natuurlijk kun je geen 7,5 ton rijden met een auto zonder dat er dingen kapot gaan of minder fris zijn, maar dit is schrikbarend slecht.

De conclusie van Joep na de keuring is: “deze auto is op, hartstikke versleten.” Daar is zoon Jim het wel mee eens, dit was al de reserveauto van de vloot maar nu is misschien toch wel tijd om de Volkswagen Golf écht met pensioen. Eigenaar Luuk, die niet bij de keuring kon zijn, laat aan Autoweek weten:

“De Golf vraagt om service, dat komt omdat we het onderhoud zelf doen. De koppeling is net vernieuwd, dus daarom voelt hij zo aan. De schokdempers zijn ook net vernieuwd, die kunnen niet versleten zijn. Dat een motorsteun vergaan is, mag bij deze kilometerstand. Olielekkage lijkt me stug, want ik vul geen olie bij. Dat is dus oude lekkage. Zwarte rook uit de uitlaat komt doordat het roetfilter is verwijderd. De motor-ECU ligt los omdat hij is gechipt, en dat van die doffe koplampen klopt. Die banden zijn inderdaad niet veel, ik had er stoerdere 18-inch wielen opgezet voor de foto’s, maar dat was geen goede keuze. De fuseekogel zit prima vast, alleen met een andere bout dan voorgeschreven omdat ik een bout had afgedraaid. Lekkende homokineten lijkt me onjuist, want die zijn net nieuw. Dat zijn waarschijnlijk oude lekkagesporen. Verder is de auto jarenlang gebruikt met aanhanger erachter voor B achter E. Dat is hard werken geblazen.

Video: Klokje Rond – Volkswagen Golf TDI met 750.286 km

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Dit is de duurste Mercedes S-Klasse van NL

Dit is de duurste Mercedes S-Klasse van NL: €409.500

Le Mans 24H 2024 Crash Highlights

24H Le Mans 2024 Highlights & Crashes