in

Klokje Rond – Volkswagen Polo 1.2 TDI met 508.714 km

Het is nog maar vier jaar geleden dat Valdet Mustafa zijn Volkswagen Polo 1.2 TDI Bluemotion aanschafte, destijds met slechts 136.000 kilometer op de teller. De auto wordt privé en zakelijk gebruikt door Valdet en door zijn koerierswerk heeft de driecilinder dieselmotor inmiddels al meer dan een half miljoen kilometer gereden.

Op het hoogtepunt reed Valdet 110.000 km per jaar. “Er zijn dagen geweest dat de motor niet uitging”, vertelt Valdet die van mening is dat er niets mis is met zijn 8 jaar oude Polo. Oorspronkelijk had de 1.2-liter driecilinder 75 pk, maar volgens Joep is deze motor waarschijnlijk gechipt en daardoor rijdt de Polo een stuk fijner.

Nadat Joep de Volkswagen heeft getest en bekeken op de brug zal hij een oordeel vellen over de staat van de Polo na een half miljoen kilometer.

Video: Klokje Rond – Volkswagen Polo 1.2 TDI met 508.714 km

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video