in

Koenigsegg Agera R droogt Porsche 918 Spyder af

Het is niet gemakkelijk om een Koenigsegg Agera R en een Porsche 918 Spyder bij elkaar te krijgen voor een serie dragraces, maar Gustav van GTBoard heeft het voor elkaar gekregen. Op de gigantische oval van Papenburg staan deze twee hypercars naast elkaar voor een epische dragrace.

Aangezien de races een rollende start hebben kan de Porsche 918 Spyder met Weissach Package zijn grootste voordeel niet benutten, de vierwielaandrijving. De 4.6-liter V8 levert samen met twee elektromotoren een beschaafd vermogen van 887 pk en 800 Nm koppel, hij sleept echter wel 1.640 kilogram mee. Als je dan naar de specificaties kijkt van de Zweedse Koenigsegg weet je eigenlijk al wat de uitslag wordt van deze races, de Agera R weegt slechts 1435 kilogram en de twin-turbocharged 5.0-liter V8 levert 1.140 pk.

Lichter en krachtiger is de Koenigsegg Agera R dus het is niet zo vreemd dat hij, net als de McLaren P1, de Porsche 918 Spyder afdroogt. Desalniettemin zeer gave races om te zien!

Video: Koenigsegg Agera R droogt Porsche 918 Spyder af

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klassieke Rally Porsche's zijn zo enorm gaaf!

Klassieke Porsches zijn zo enorm gaaf!

Le Mans winnende Ferrari 275 GTB Competizione te koop

Le Mans winnende Ferrari 275 GTB Competizione te koop