in

Koenigsegg Agera S Gespot

Sinds kort is het Zweedse merk Koenigsegg ook actief op de markt van Singapore en heeft zijn eerste auto al verkocht, de Koenigsegg Agera S werd door de lokale invoerbelasting wel extreem duur: 3.2 miljoen euro.

Net als Pagani is de Zweedse fabrikant Koenigsegg ook niet vies van ‘one-off’ exemplaren. Daardoor zijn de verschillende Agera versies nauwelijks meer uit elkaar te houden. Het verschil tussen de Agera S en de Agera R zit hem in het feit dat de Agera S niet geschikt is voor bio-ethanol. Deze krachtige Zweedse auto kan alleen worden gevuld met Euro 98 en heeft een vermogen van 1030 pk en 1100 Nm koppel. Dat is meer dan wat de Agera R standaard heeft, daar topt het vermogen op Euro 98 bij 973 pk, maar dit schiet omhoog naar 1140 pk wanneer je de Agera R vult met bio-ethanol.

De tweezitter heeft een dubbelgeblazen 5,0 liter V8-motor onder de kap die in staat is om de auto in 2.9 seconden naar 100 kilometer per uur af te schieten. De theoretische topsnelheid bedraagt meer dan 400 km/h.

Video: Koenigsegg Agera S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC 2013 - Season Review

WRC 2013 – Season Review

Formule 1 2013 Crash Compilatie

Formule 1 2013 – Crash Compilatie