in

Koenigsegg Agera S Hundra vs Bugatti Veyron

Na weken van teasers en afwachten heeft Gustav, van GTboard, eindelijk de video online geslingerd waarin een Koenigsegg Agera S Hundra het opneemt tegen de machtige Bugatti Veyron.

Gustav heeft veel moeite gedaan om deze hypercars bij elkaar te krijgen maar hij belooft in de toekomst meer van dit soort races te organiseren, McLaren P1 vs LaFerrari wellicht? De bijna 30 minuten durende video toont meerdere high speed drag races op de voormalige luchtmachtbasis in Ängelholm, Zweden. We zullen de video niet bederven door de uitslag te verklappen, we geven jullie nog wel even de specificaties mee.

De Zweedse Koenigsegg Agera S Hundra haalt 1030 pk en 1100 nm koppel uit een 5.0-liter V8 Twin Turbo die gekoppeld is aan een 7-traps versnellingsbak met dubbele koppeling en flippers achter het stuur. Met een gewicht van 1435 kilogram is de Agera S een stuk lichter dan de Bugatti Veyron. Die weegt 1888 kilogram, heeft een 8.0-liter W16 motor met 4 turbo’s die 1001 pk en 1250 Nm koppel produceren. De Veyron heeft vierwielaandrijving waar de Agera S het met alleen achterwielaandrijving moet doen.

 Video: Koenigsegg Agera S vs Bugatti Veyron

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

2013 Audi S3 Review

2013 Audi S3 Review

IndyCar 2013 - Detroit Belle Isle Highlights

IndyCar 2013 – Detroit Belle Isle Highlights