in

Koenigsegg Gemera is een vierzits GT met 1.700 pk

Ondanks dat de Geneva International Motor Show 2020 is geannuleerd, besloot Koenigsegg hun stand niet meteen te slopen. In plaats daarvan hebben ze een video gemaakt van hun nieuwe vierzits GT: Gemera.

The Gemera is a completely new category of car where extreme megacar meets spacious interior and ultimate environmental consciousness,” zegt oprichter Christian von Koenigsegg. “We call it a Mega-GT.

In de nieuwe Gemera kunnen vier personen comfortabel zitten dankzij een wielbasis van 3 meter, de cabine is toegankelijk via een set enorme vleugeldeuren. De cabine van de nieuwe Gemera heeft centrale infotainment-displays voor en achter, draadloze telefoonopladers voor en achter, Apple CarPlay, wifi aan boord, 11 luidsprekers, binnen- en buitencamera’s, 4 leeslampjes, een klimaatregeling met drie klimaatzones en dubbele bekerhouders voor elke passagier.

Koenigsegg combineert drie elektromotoren met een twin-turbo 2.0-liter driecilinder, die de Tiny Friendly Giant (TFG) wordt genoemd. De krachtbron produceert een indrukwekkende 600 pk en 600 Nm koppel, de resterende 1.100 pk is afkomstig van drie elektromotoren, een voor elk achterwiel en de derde op de krukas van de motor.

De nieuwe Genera mag dan een “Mega-GT” zijn, de specificaties doen niet onder voor een hypercar. In 1,9 seconden zit de Koenigsegg op 100 km/h u en als de passagiers het aandurven haalt hij een topsnelheid van 400 km/h.

De drie elektromotoren zijn in staat om de Gemera naar 300 km/h te katapulteren, terwijl het EV-bereik wordt geschat op 50 km. Er worden 300 exemplaren gemaakt tegen een prijs van 1 miljoen dollar.

Video: Koenigsegg Gemera is een vierzits GT met 1.700 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 992 Turbo S

Nieuwe Porsche 992 Turbo S krijgt 650 pk

Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti Chiron Pur Sport is beter in bochten