in

Koenigsegg Jesko Attack gaat los op het circuit

Dit is de €3,5 miljoen kostende Koenigsegg Jesko Attack, een ongelooflijke hypercar die we begin dit jaar tot in detail hebben kunnen bekijken dankzij Sjoer van Stokkum. Maar wat Sjoerd niet mocht, ermee rijden, mag Ollie Marriage van Top Gear wél!

Met 1.600 pk uit de twin turbo 5,0-liter V8, gekoppeld aan Koenigsegg’s negentraps Light Speed Transmission (LST) en een koolstofvezel body dat het gewicht beperkt tot 1.420 kg, zijn de specificaties van de Jesko Attack behoorlijk imponerend. En dan is er nog de 1.400 kg aan downforce die de Jesko op het asfalt drukt, wat betekent dat de Koenigsegg niet alleen bloedsnel is in een rechte lijn maar ook stabiel op hoge snelheid.

Het gebeurt niet vaak dat Ollie door een auto wordt overdonderd, maar de Koenigsegg Jesko Attack is van buitencategorie. Zwetend, stamelend en zichtbaar zenuwachtig gaat Ollie los met de hypercar op het circuit in Dunsfold.

Video: Koenigsegg Jesko Attack gaat los op het circuit

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
2025 BMW M2 CS

2025 BMW M2 CS Gespot op de ‘Ring

Deze Simca CG heeft een Turbo- én Supercharger

Deze Simca CG heeft een Turbo- én Supercharger