in

Konstantin Tereshchenko vliegt met zijn GP3 op Spa

Konstantin Tereshchenko had geen lekker debuut op Spa-Francorchamps, tijdens de vrije training verloor de Russische coureur op hoge snelheid de controle over zijn Trident GP3 auto. Vlak voor de bus stop chicane belandde de auto op het gras en schoof onbestuurbaar op de hoge ‘sausage kerbs’ af.

De hoge curbstones zorgden ervoor dat de GP3-auto gelanceerd werd en Konstantin Tereshchenko tientallen meters door de lucht vloog. Direct na de landing rolde de auto nog één keer om vervolgens in brand te vliegen. De Britse omroepster meldde dat Konstantin uitstapte met “a slight bit of fire on his clothing as he gets out, but he was ok.

Op de internationale autosportladder staat GP3 nog niet zo hoog aangeschreven als F3, maar de auto’s zijn wel sneller en krachtiger. Daarnaast maakt iedere auto gebruik van hetzelfde soort chassis, motor en banden.

Video: Konstantin Tereshchenko vliegt met zijn GP3 op Spa

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC - ADAC Rallye Germany 2014 Highlights

WRC 2014 – ADAC Rallye Germany Highlights

Straatracer gaat vrijuit met 225 km/h

Straatracer gaat vrijuit met 225 km/h