in

Een konvooi van Bugatti Chiron’s in Death Valley

Death Valley is dé testomgeving waar gerenommeerde automerken hun auto’s testen onder extreem hoge temperaturen. Het is het tegenovergestelde van de bekende testcentra rond de poolcirkel in Noord-Zweden, waar voertuigen juist weer aan extreme kou worden blootgesteld.

Of het nu een Renault Clio is of een zeer exclusieve hypercar, zoals de Bugatti Chiron, uiteindelijk zullen ze allemaal een soortgelijke testcyclus ondergaan. Het enige verschil is dat een konvooi van Bugatti’s in de woestijn er buitenaards uit ziet. De ingenieurs en experts van Bugatti steken veel tijd en moeite in het waarborgen van de hoogste kwaliteit. Hun uitgebreide testprogramma is daar het bewijs van. Geen enkel andere hypercar heeft zo’n streng en uitgebreid testprogramma als de Chiron, aldus Bugatti. Goed om te weten dat je dus niet alleen betaald voor de looks en die topsnelheid van ruim 400+ km/h .

Het specifieke testprogramma duurde ruim 4,5 week en besloeg zo’n 35.000 kilometer. De maximum temperatuur waaronder de Chiron getest werd was zo’n 51,5 graden Celsius. Hieronder zie je een promovideo van een konvooi Chiron’s in Death Valley.

Video: Bugatti Chiron’s in Death Valley

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WEC kwalificatie in Bahrain

Hoogtepunten van de WEC kwalificatie in Bahrain.

FIA WEC 2016 - Bahrein Highlights

FIA WEC 2016 – Bahrein Highlights