in

KTM X-Bow GTX gaat kort tijdens Pöllauberg hillclimb

In Hillclimb is er geen ruimte voor fouten, in letterlijke zin. Als je op een smalle bergweg een stuurfout maakt als coureur, dan komt de auto zelden ongeschonden aan de finish. Dominik Olbert kan dit bevestigen, na een kleine stuurfout tijdens de Pöllauberg hillclimb.

Bij het uitkomen van een snelle linkerbocht gaat Dominik iets te wijd, waardoor het rechter achterwiel van de KTM X-Bow GTX op het gras komt. Zodra de KTM het gras raakte, was Olbert passagier. De raceauto gaat agressief naar links en raakt een steile grashelling, die de voorkant van de KTM compleet vernietigt.

De X-Bow GTX, aangedreven door een 525 pk sterke 2.5-liter turbocharged vijfcilinder, glijdt vervolgens door over het gras en ramt onderweg nog een verkeersbord alvorens tot stilstand te komen. Dominik bleef gelukkig ongedeerd, maar zijn crash zullen we ongetwijfeld terug zien in de Hillclimb crash compilatie van 2022.

Video: KTM X-Bow GTX gaat kort tijdens Pöllauberg hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lotus Emira

De laatste Lotus van een tijdperk

Devel sixteen

De eerste Devel Sixteen; heeft hij de beloofde V16-motor met 5000 pk?!