in

LaFerrari XX Prototype Gespot op Monza

De LaFerrari XX moet, net als de 599XX en de FXX, een hardcore versie worden van de toch al extreme hypercar. Heel veel details van de LaFerrari XX zijn er niet, verschillende sites suggereren dat de auto een Formule 1 afgeleide V6 turbomotor zou krijgen maar voorlopig zijn dat slechts geruchten. Daarnaast horen we in deze video duidelijk een V12.

Ferrari’s Sporting Activity Department baas Antonella Coletta bevestigde onlangs dat de nieuwe XX waarschijnlijk in januari of februari 2015 gaat verschijnen. Coletta gaf toe dat het moeilijk is om de LaFerrari nog sneller te maken maar dat men door middel van een gewijzigde ophanging, meer aerodynamische onderdelen, nieuw elektrisch systeem en slicks toch stappen voorwaarts verwacht te maken.

Zoals gezegd is er niets bekend over de aandrijving, maar we herinneren ons allemaal het prototype met een nog onbekende turbomotor. Deze zou bestemd kunnen zijn voor de LaFerrari XX, of voor een toekomstig Le Mans Project van Ferrari. Hoe dan ook, het enige wat we zeker weten is dat we in onderstaande video een van de eerste prototypes zien van de LaFerrari XX en die klinkt best lekker.

Video: LaFerrari XX Prototype Gespot op Monza

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1968 Matra MS11 V12 - Speakers open!

1968 Matra MS11 V12 laat zich horen

Tanken is zo makkelijk nog niet

Tanken is zo makkelijk nog niet