in

Lamborghini 5-95 Zagato op Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Concorso d’Eleganza Villa d’Este bij het meer van Como is weer in volle gang en net als voorgaande jaren zijn er weer een hoop bijzondere concept cars te bewonderen. Lamborghini toonde afgelopen weekend de 5-95 Zagato, ontworpen voor Lamborghini-verzamelaar Albert Spiess. De naam 5-95 is een verwijzing naar de leeftijd van Zagato, opgericht in 1919 en dit jaar dus 95 jaar oud. Zagato heeft de auto ontworpen en het blijft bij één enkel exemplaar.

Als basis voor de 5-95 Zagato werd een Gallardo LP570-4 gebruikt, onderhuids is dus de bekende 5.2-liter V10 aanwezig en het vierwielaandrijvingsysteem dat zorgt voor de verdeling van de 570 paardenkrachten. De carrosserie draagt duidelijk de signatuur van Zagato met de bekende ‘double bubble’ in het dak en de opvallende luchthappers aan de voorzijde.

Spotter Marchettino was aanwezig bij Villa d’Este om de belangrijkste auto’s op film vast te leggen en daardoor kunnen jullie deze 5-95 Zagato vanuit alle hoeken bewonderen. Geslaagde auto?

Video: Lamborghini 5-95 Zagato

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

En ineens weet je dat je gaat crashen met een R8

En ineens weet je dat je gaat crashen met een R8

Maserati Alfieri wint op Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Maserati Alfieri wint op Concorso d’Eleganza Villa d’Este