in

Lamborghini Aventador SVJ Nordschleife Lap

De Lamborghini Aventador SVJ heeft het ronderecord van de Porsche 911 GT2 RS op de Nordschleife verbroken, de Italiaanse supercar ging het legendarische circuit rond in 6:44.97 minuten. Lamborghini hintte al eerder op een record middels deze video en komt nu met definitief bewijs dat de Avenatdor SVJ twee seconden sneller is dan de 911 GT2 RS.

Vergeet niet dat zowel Lamborghini als Porsche deel uitmaken van de Volkswagen-groep, deze interne vete heeft dus geleid tot de ontwikkeling van de twee snelste supercars van de afgelopen jaren. De Aventador SVJ heeft een 770 pk sterke V12-motor, actieve aerodynamica, achterwielsturing en was uitgerust met Pirelli P Zero Trofeo R’s.

De uitzwaai-editie van de Aventador werd bestuurd door Marco Mapelli, een 30-jarige Italiaan die racet in de Blancpain GT Series met een Huracán GT3. Om twijfel over de legitimiteit van het record weg te nemen werd de Lambo uitgerust met camera’s en VBOX-Racelogic instrumentatie. Het volledige rondje kun je hieronder bekijken.

Video: Lamborghini Aventador SVJ Nordschleife Lap

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Reageer op deze video