in

Lamborghini Aventador Ultimae vs Aventador SVJ

Deze Italian Stallions zijn onderhuids bijna identiek. De Ultimae is het elegante uitzwaaimodel van de Lamborghini Aventador, terwijl de SVJ juist de ruige circuit georiënteerde variant is. Wat is het verschil tussen beide auto’s?

De SVJ is uitgerust met een 6,5-liter atmosferische V12 die 770 pk en 720 Nm koppel produceert. Hij heeft vierwielaandrijving, weegt 1.525 kg en komt met een hoop aerodynamica die de supercar op het asfalt drukt naarmate de snelheid stijgt.

Ook de Ultimae is voorzien van de 6,5-liter atmosferische V12, maar het vermogen is verhoogd tot 780 pk! Deze Aventador heeft dus 10 pk extra, maar is met een gewicht van 1.550 kg ook iets zwaarder. De carrosserie is echter een stuk gestroomlijnder, wat zal helpen bij de acceleratie. Uiteraard beschikt ook de Ultimae over vierwielaandrijving.

Wil je weten welke Lamborghini Aventador het snelste is in een dragrace over 400 en 800 meter? Bekijk dan onderstaande video!

Video: Lamborghini Aventador Ultimae vs Aventador SVJ

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

eerste Alfa Romeo GTAm in Nederland

Van Stokkum test de eerste Alfa Romeo GTAm in Nederland

Verstappen blikt terug op zege in Austin

Verstappen blikt terug op zege in Austin