in

Lamborghini Huracan Performante vs Porsche 911 Turbo S

De Lamborghini Huracán Performante is terug en deze keer neemt hij het op tegen de Porsche 911 Turbo S! Na de winst op de Aventador SV probeert de 640 pk sterke Huracán Performante nu af te rekenen met de 580 pk sterke 911 Turbo S.

Beide auto’s zijn vierwielaangedreven en beschikken over een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Het grote verschil is hoe het vermogen tot stand komt. De Lamborghini heeft een dikke 5.2-liter V10-motor, waar de Porsche over een kleinere 3.8-liter zescilinder beschikt. Om het gebrek aan cilinders en inhoud op te vangen heeft de boxermotor in de Porsche twee turbo’s.

Het verschil is 60 pk in het voordeel van de Lamborghini, maar de Porsche heeft 150 Nm koppel meer dankzij de turbo’s. Dit wordt een interessante video, met zowel een dragrace als een rollende race.

Video: Huracán Performante vs 911 Turbo S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Toyota Supra

Op de Rollenbank – Toyota Supra

Simca Rally 3 – Een 675 kg wegend racemonster