in

Lamborghini Huracán STO vs Aventador SVJ

De Huracán STO en de Aventador SVJ zijn de meest hardcore topmodellen van Lamborghini op dit moment. CarWow heeft beide ‘stieren’ naast elkaar gezet om te zien wat de ultieme Lambo is op de kwart mijl.

Nu weten we zeker dat we het je niet hoeven te vertellen, maar de statistieken van beide auto’s noteren we hier toch nog even. De Huracán STO wordt aangedreven door een 5,2-liter atmosferische V10 die 640 pk en 565 Nm koppel produceert. De STO beschikt over een zeventraps transmissie met dubbele koppeling en weegt in totaal slechts 1.339 kg!

De grotere broer van de Huracán STO, de Aventador SVJ, beschikt over een 6.5-liter V12-motor met maar liefst 770 pk en 720 Nm koppel. Hij is echter een stuk zwaarder dan de STO, 1.525 kg, en daarnaast is de Aventador SVJ nog uitgerust met een enigszins ouderwetse zeventraps versnellingsbak met enkele koppeling. Het kan dus een zeer spannende race worden!

In onderstaande video zien we zoals gebruikelijk races over de kwart mijl, rollende race over de volledige mijl en een remtest. Wil je meer van dit soort vergelijkingen zien, bekijk dan de pagina met de beste races van CarWow.

Video: Lamborghini Huracan STO vs Aventador SVJ

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M3 crash

BMW M3 crasht in parkeergarage

Porsche V8 Modellen verjaardag

45ste verjaardag voor Porsche en haar V8 modellen!