in

Lamborghini Huracan Tecnica vs Corvette Z06 Dragrace

In de wereld van high-performance supercars zijn de Chevrolet Corvette C8 Z06 en de Lamborghini Huracan Tecnica gek genoeg rivalen. Ondanks een enorm prijsverschil, hebben de twee supercars tegenwoordig best wat overeenkomsten.

De C8 Corvette Z06, door sommigen de ‘Amerikaanse Ferrari’ genoemd, is uitgerust met een hoogtoerige, atmosferische 5,5-liter V8-motor die 670 pk produceert. De in het midden gepositioneerde achtcilinder levert zijn vermogen via een 8-traps DCT op de achterwielen.

De Lamborghini Huracán Tecnica, de laatste Huracán voordat het model met pensioen gaat, beschikt over een 5,2 liter atmosferische V10-motor die 640 pk levert. Ook hier gaat het vermogen via een DCT naar de achterwielen.

Beide supercars hebben dus een atmosferische middenmotor, een transmissie met dubbele koppeling en achterwielaandrijving. Het grote verschil wordt gemaakt door het gewicht, de Huracán Tecnica is ruim 110 kg lichter dan de Z06. Zoals Europeanen over het algemeen lichter zijn dan Amerikanen.

Hoeveel verschil dit maakt in een dragrace over 400 meter zie je in de video hieronder. Daarin racen  de twee blauwe supercars tegen elkaar op de kwart mijl. Kan de minder krachtige Tecnica de zwaardere Z06 verslaan?

Video: Lamborghini Huracan Tecnica vs Corvette Z06 Dragrace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Pagani Imola Roadster voor het eerst gespot op openbare weg

Pagani Imola Roadster voor het eerst gespot op openbare weg

Mad Mike heeft de eerste 5-Rotor Mazda gebouwd

Mad Mike heeft de eerste 5-Rotor Mazda gebouwd