in

Lamborghini laat zien wat de Aventador S speciaal maakt

De Lamborghini Aventador S is niet zomaar een facelift, in vergelijking met de gewone Aventador krijgt hij 40 pk extra door finetuning van de 6,5-liter atmosferische V12-motor. Bijna net zoveel als de SuperVeloce dus!

Een andere belangrijke wijziging is de nieuwe vierwielbesturing, voor het eerst te vinden op een Lamborghini. Het systeem zorgt voor betere wendbaarheid bij lage snelheid en meer stabiliteit op hoge snelheid. In combinatie met de vierwielbesturing is ook de ophanging aangepast met nieuwe ophangingsgeometrie, nieuwe actieve dempers en nieuwe veren achter.

Alle rijstanden van de Lamborghini Aventador S zijn opnieuw gekalibreerd, de software in de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) is bijgewerkt om sneller te reageren en het AWD-systeem kan tot maximaal 90 procent van het koppel naar de achterwielen sturen in de Sport-modus. Er is ook een nieuwe modus genaamd Ego, naast de al bestaande Strada, Sport en Corsa modi.

Het uiterlijk is ook enigszins gewijzigd met een nieuwe voorbumper en langere splitter, een instelbare achterspoiler, luchthappers a la Countach, een zwarte diffuser en drie uitlaatpijpen. De aerodynamische wijziging geven de Aventador S niet alleen een gestroomlijnder uiterlijk maar zorgen ook voor meer downforce en betere koeling va de twaalfpitter.

In onderstaande video laat Lamborghini de belangrijkste aspecten van de Aventador S zien, die overigens voor €464.067 te koop is.

Video: Lamborghini Aventador S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mazda blaast deuren eruit

Mazda RX-7 dragracer blaast deuren eruit

Romain Dumas Porsche 911 R-GT

Romain Dumas laat zien hoe listig Rallye Monte-Carlo was in een Porsche