in

Lamborghini presenteert evolutie van de Huracán GT3

Lamborghini heeft indrukwekkende resultaten behaald met de Huracán GT3, waaronder overwinningen in de prestigieuze endurance races van Daytona en Sebring. De GT3-klasse is echter een zeer concurrerende klasse waarin stilstand achteruitgang betekent en dus introduceert de Italiaanse fabrikant nu een upgrade.

Lamborghini heeft het afgelopen jaar samengewerkt met Dallara om de aerodynamica van de raceauto te verbeteren. Zo heeft de Huracán GT3 EVO heeft een nieuwe splitter aan de voorkant, een nieuwe carbon fiber kap, grotere dive planes op de voorbumper en een nieuwe carbon fiber vleugel en diffuser aan de achterkant.

Naast aerodynamische wijzigingen zijn ook diverse mechanische componenten verbeterd. De ophanging bevat nieuwe aluminium onderdelen samen verbeterde Öhlins-schokdempers. Er is een nieuw hydraulisch stuurbekrachtigingssysteem en het ABS is opnieuw gekalibreerd. Tot slot is de 5.2-liter V10-motor voorzien van nieuwe nokkenassen en titanium kleppen.

De Lamborghini Huracán GT3 EVO zal zijn debuut maken tijdens de 24 uur van Daytona in januari 2019.

Video: Lamborghini Huracán GT3 EVO

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

IndyCar Grand Prix of Sonoma 2018

IndyCar 2018 – Grand Prix of Sonoma Highlights

Audi S4 B5 vs Bugatti Chiron

Audi S4 B5 racet tegen Bugatti Chiron