in

Lamborghini Sián is de eerste hybride supercar van het merk

De Sián luidt een nieuw tijdperk in voor Lamborghini, een die leunt op elektriciteit om niet alleen krachtigere auto’s te creëren, maar ook efficiëntere.

Onder de carrosserie van de prachtige Lamborghini Sián bevindt zich een traditionele V12-motor, maar in plaats van lithium-ion-accu’s die vaak gebruikt worden, hebben de Italianen een supercondensator geïnstalleerd. De supercondensator heeft meerdere voordelen ten opzichte van een traditionele batterij. De in de Sián geplaatste eenheid is drie keer krachtiger dan een batterij en drie keer lichter dan een batterij die dezelfde hoeveelheid stroom produceert. Aangezien gewicht altijd een belangrijk punt is in supercars, is dit een win-winsituatie.

Met een gewicht van slechts 34 kg zitten de supercondensator en de elektromotor tussen de cockpit en de motor om te zorgen voor een perfecte gewichtsverdeling. De elektromotor is overigens niet erg krachtig, hij levert maar 34 pk van de in totaal 820 pk die de Lamborghini Sián heeft. Hij is gekoppeld aan de transmissie voor een snelle respons en nog betere acceleratie dan de Aventador SVJ.

Bij lage snelheden leveren de supercondensator en de elektromotor voldoende vermogen om de Sián op elektrische stroom te laten rijden. Niet veel, alleen tijdens parkeren of achteruitrijden. Er worden in totaal 63 exemplaren gemaakt van de Lamborghini Sián, dat aantal refereert naar het jaar dat het Italiaanse automerk werd opgericht.

Video: Lamborghini SIAN op de IAA

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

alpina-b3-touring

Alpina B3 Touring – Omdat BMW hem niet maakt

Twin Engined Volkswagen Lupo

Deze Twin Engined VW Lupo heeft 1.800 pk