in

Lamborghini Temerario zonder camouflage op de Nürburgring

De nieuwe Lamborghini Temerario was de afgelopen weken aan het testen op de Nürburgring Nordschleife en nu heeft de supercar eindelijk zijn camouflage achterwege gelaten.

De Temerario is overduidelijk de opvolger van de Huracán, wat de meest verkochte Lamborghini ooit is. Het exterieur wordt gekenmerkt door de iconische lijnen die we kennen van de Huracán, maar dan verder verfijnd volgens Lamborghini’s laatste designfilosofie. We zien nieuwe zeshoekige dagrijverlichting, een nieuwe spoiler, nieuwe uitlaten en natuurlijk een licht gewijzigde carrosserie.

Het is de eerste supercar in de geschiedenis van het merk uit Sant’Agata Bolognese die is uitgerust met een 4.0-liter twin turbo V8-motor gecombineerd met drie elektromotoren. De krachtbron kan maar liefst 10.000 toeren per minuut draaien en heeft een totaalvermogen van 920 pk. Hiermee sprint de Lamborghini Temerario in 2,7 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt maar liefst 343 km/h.

Natuurlijk willen we de Lamborghini Temerario graag een rondetijd zien neerzetten op de Nürburgring Nodschleife en dat gaat ongetwijfeld gebeuren. Zal de Lambo de Ferrari 296 GTB kunnen verslaan?

Video: Lamborghini Temerario zonder camouflage op de Nürburgring

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi RS5 Avant

Audi RS5 Avant ziet er zwaar uit op de ‘Ring

Gordon Murray T50 racet tegen Mercedes-AMG One

Gordon Murray T50 racet tegen Mercedes-AMG One