in

Ferrari 296 GTB lapt Nordschleife in 6.58,70 min

Een paar weken geleden zagen we de Ferrari 296 GTB aan het werk op de Nordschleife. Toen wisten we al dat Sport Auto’s testrijder Christian Gebhardt achter het stuur zat voor een getimede ronde en de video daarvan is nu gepubliceerd.

Gebhardt klokte een indrukwekkende rondetijd van 6:58,70 minuten in een 296GTB met het Assetto Fiorano-pakket en Michelin Pilot Sport Cup 2 R-banden. Dat is ongeveer 1,3 seconden sneller dan hij met de Ferrari 488 Pista deed in 2019.

Dankzij het hybridesysteem beschikt de Ferrari over een systeemvermogen van 830 pk, op de achterwielen! Het Assetto Fiorano-pakket voorziet de 296 GTB van Multimatic-dempers, carbon fiber panelen, een lichte achterruit en de plakkerige Michelin-banden die zijn gemonteerd op de koolstofvezel verlgen. Die mods komen neer op een gewichtsbesparing van 19 kg.

De hybride supercar is de allereerste productieauto van Ferrari die zich bij de sub-7 club voegt en pas de vijftiende auto in totaal die deze mijlpaal weet te doorbreken. Logischerwijs waren Gebhardt en de aanwezige crew van Ferrari hier erg blij mee. Kijk de bloedsnelle ronde hieronder!

Video: Ferrari 296 GTB lapt Nordschleife in 6.58,70 min

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
1000 pk Volkswagen Bora

1.000 pk Volkswagen Bora Variant

's Werelds eerste Audi RS6 C8 Sedan

’s Werelds eerste Audi RS6 C8 Sedan