in

Ferrari 296 GTB bereidt zich voor op Nürburgring lap

Waar Duitse autofabrikanten als Mercedes, BMW en Porsche zich volop bezighouden met Nürburgring-rondetijden, laat Ferrari de beroemde omloop compleet links liggen. De Italiaanse fabrikant heeft natuurlijk een eigen testcircuit en als men eens op de Nordschleife test, publiceren ze geen rondetijden.

Dat is natuurlijk ontzettend zonde, want de Ferrari SF90 Stradale en 296GTB zouden zeer imponerende tijden kunnen klokken. Laatstgenoemde lijkt zich echter toch voor te bereiden op een Nürburgring Lap, maar dan georganiseerd door het Duitse Sport Auto. De ervaren Christian Gebhardt is te zien achter het stuur van de 830 pk sterke hybride Ferrari en trapt hem behoorlijk op zijn staart.

Gebhardt wist drie jaar geleden de 488 Pista naar een tijd van 7.00.03 minuten te sturen. Kan de 296 GTB deze tijd verbeteren en de snelste Ferrari worden op de Ring? We gaan het binnenkort zien!

Video: Ferrari 296 GTB bereidt zich voor op Nürburgring lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Deze vader laat kinderen over zijn Lexus LFA lopen

Deze vader laat kinderen over zijn Lexus LFA lopen

Kimera EVO37

De Kimera EVO37 getest op de Col de la Madeleine