in

Ferrari 488 Pista doet Nordschleife in 7.00 minuten

Het is al jaren geleden dat Ferrari een officiële tijd naar buiten bracht van een ronde op de Nordschleife. Meestal hullen de Italianen zich in stilzwijgen en dus is het aan de Sport Auto’s van deze wereld om uit te vinden waar Ferrari’s toe in staat zijn.

Tijdens de laatste supertest van Sport Auto werd Christian Gebhardt de Nordschleife opgestuurd met de Ferrari 488 Pista. De 720 pk sterke supercar was uitgerust met Michelin Pilot Sport Cup 2 R-banden en wist de 20.8 km lange ‘Groene Hel’ in exact 7 minuten te klokken.

Dat is 8 seconden sneller dan de McLaren 720S, 4 seconden sneller dan de AMG GT R Pro en maar 3 seconden langzamer dan de Porsche 918 Spyder.

De Pista is echter wel een flink stuk langzamer dan de 911 GT2 RS en de Aventador SVJ, die beiden in de 6:40-range doken. Porsche en Lamborghini voeren echter zelf hun Nordschleife-recordpogingen uit en zullen hun auto’s daarvoor optimaal afgesteld hebben.

Video: Ferrari 488 Pista Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 356 RSR

Petrolicious – Porsche 356 RSR

Man probeert ruit in te gooien, krijgt steen terug

Man probeert ruit in te gooien, krijgt steen terug