in

McLaren 720S klokt Nordschleife in 7:08 min

McLaren staat erom bekend dat ze extreem geheimzinnig doen over rondetijden op de Nordschleife. De fabrikant uit Woking heeft voor zover wij weten nog nooit een rondetijd vrijgegeven, maar wel een aantal flauwe teasers. Aangezien de Britten zelf niets publiceren is het aan coureurs als Christian Gebhardt van het Duitse magazine Sport Auto om uit te zoeken hoe snel een McLaren 720S is.

Deze test vond plaats op 28 juni 2018 maar de video is zojuist pas vrijgegeven. Hierin zien we dat Christian een rondetijd van 7:08.34 min uit de 720 pk sterke McLaren weet te persen, die overigens op Pirelli P Zero Corsa’s stond.

Kijken we naar de ranglijst dan zien we dat de McLaren 720S net zo snel is als een Nissan GT-R NISMO en een kleine 3 seconden langzamer is dan een Porsche 991.2 GT3 RS. Laatstgenoemde reed wel met Michelin Pilot Sport Cup 2 R, dat zijn semi-slicks voor op de openbare weg en een stuk beter dan de P Zero Corsa’s waar de McLaren mee reed.

Video: McLaren 720S klokt Nordschleife in 7:08 min

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mammoet vervoert enorme lading

Zes vrachtwagens en twee trailers vervoeren een enorme lading

McLaren Senna brand uit

De video van Salomondrin’s brandende McLaren Senna