in

Porsche 991.2 GT3 RS Nordschleife Lap

Kevin Estre heeft met de nieuwe Porsche 991.2 GT3 RS een bizar snel rondje gereden over de Nordschleife. 6:56.4 minuten, dat is 24 seconden sneller dan de pre-facelift GT3 RS!

In september vorig jaar zette zijn sterkere broer – de GT2 RS – het ronderecord op de Nordschleife op 6:47.3 minuten, de GT3 RS is dus maar 9 seconden langzamer over het 20.8 kilometer lange circuit en daarnaast 1 seconde sneller dan de 918 Spyder.

De 991.2 GT3 RS heeft een 4.0-liter grote atmosferische zescilinder boxermotor met 520 pk, 20 pk meer dan het vorige model. Voor het rondje werd gebruik gemaakt van Michelin Pilot Sport Cup 2 R-banden, waar het vorige model mee reed is niet bekend maar dan nog verklaart dat niet waarom dit facelift-model 24 seconden sneller is.

Om dit te begrijpen moeten we kijken naar wat er afgelopen winter is gedaan aan de Nordschleife, bepaalde delen zijn namelijk opnieuw geasfalteerd en vlakker gemaakt. Dit zal waarschijnlijk de meeste invloed hebben op de rondetijd en daardoor blijft het lastig om oude tijden te vergelijken met nieuwe tijden.

Dat het een fanatisch rondje is staat overigens buiten kijf, kijk maar naar de onboard video van Kevin Estre. Die is echt stevig aan het stampen.

Video: Porsche 991.2 GT3 RS Nordschleife Lap

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mercedes SL65 AMG Black Series

Doug DeMuro neemt de Mercedes SL65 AMG Black Series onder de loep

Edd China's Garage Revival 

Edd China komt met nieuwe show: Garage Revival