in

Porsche 918 Spyder Nurburgring Lap

Porsche 918 Spyder vestigt ronderecord op Nürburgring met een tijd van 6:57 min. Het is voor het eerst dat een productieauto onder de magische grens van zeven minuten duikt. De bal ligt nu bij de McLaren P1 en de Laferrari.

De 887 pk sterke 918 Spyder zette het nieuwe record van 6:57 minuten neer op 4 september. Daarmee werd het vier jaar oude record (Gumpert Apollo) 14 seconden scherper neergezet. Bij de recordpoging kwamen drie toprijders in actie; voormalig rallywereldkampioen Walter Röhrl, Porsche testrijder Timo Gluck en Porsche fabriekscoureur Marc Lieb. Bij elke poging gingen twee 918 Spyder-modellen (beide met het optionele ’Weissach-pakket’ en de speciaal ontwikkelde Michelin-banden) tegelijkertijd de baan op. Er werden regelmatig tijden onder de 7 minuten genoteerd maar de absolute toptijd van 6:57 kwam uiteindelijk op naam van Marc Lieb te staan. Dit komt overeen met een gemiddelde snelheid van 179,5 km/h. Marcus Schurig, hoofdredacteur van het magazine ‘sport auto’ was aanwezig als onafhankelijke getuige.

Bekijk hieronder de volledige Porsche 918 Spyder Nurburgring Lap en een behind the scenes video.

Porsche 918 Spyder Nurburgring Lap

Behind the scenes

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Ferrari 458 Speciale Official Promo

Ferrari 458 Speciale Official Promo

Petrolicious - Fiat 514

Petrolicious – Fiat 514