in

Mercedes-AMG GT R PRO Nordschleife Lap

Nog voor zijn officiële onthulling demonstreerde de nieuwe Mercedes-AMG GT R PRO zijn capaciteiten op het circuit. In herfstige omstandigheden voltooide coureur Maro Engel een ronde op de legendarische Nürburgring Nordschleife in 7:04.632 minuten.

In vergelijking met de Mercedes-AMG GT R, is de GT R PRO een kleine 6 seconden sneller. Deze winst heeft de fabrikant behaald door het koetswerk van de AMG GTR Pro verder te optimaliseren, met onder andere een nieuwe voorbumper, vleugel op de kofferbak en een gewijzigde diffuser. Daarnaast heeft men het onderstel aangepast met verstelbare dempers en stabilisatorstangen.

Het interieur heeft ook een kleine opfrisbeurt gekregen met nieuwe lichtgewicht kuipstoelen in combinatie met vierpuntsgordel, een rolkooi, een nieuw stuurwiel en een nieuw vormgegeven dashboard en middentunnel. Opvallend genoeg verandert er motorisch gezien helemaal niets, er is dus net als in de AMG GT R 585 pk en 700 Nm aanwezig.

Video: Mercedes-AMG GT R PRO Nordschleife Lap

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Jimmie Johnson en Fernando Alonso wisselen van raceauto

Jimmie Johnson en Fernando Alonso wisselen van raceauto

Pickup truck dragrace

Welke van deze vijf Pickup Trucks is het snelst?