in

Mercedes-AMG GT R Nordschleife Lap

De Mercedes-AMG GT R heeft ontelbaar veel rondjes gereden op de Nordschleife tijdens de ontwikkelfase en bij Mercedes-AMG zullen ze ongetwijfeld weten hoe snel de GT R is. Maar een rondetijd hebben ze nooit vrijgegeven en dus nam het gerenommeerde Sport Auto het heft in eigen handen.

Testrijder Christian Gebhardt, ook al verantwoordelijk voor de tijden van de Ferrari 488 GTB en Lamborghini Huracán, werd de Ring op gestuurd met een Mercedes-AMG GT R op Michelin Pilot Sport Cup 2 banden om een rondetijd neer te zetten. Middels bandenwarmers werden de Michelins op temperatuur gebracht want het kwik kwam niet boven 4 graden celcius. Ondanks de koude temperatuur wist Gebhardt de GT R naar een tijd van 7:10,92 minuten te sturen, dat is de 4e tijd ooit gereden met een productieauto!

Als je bedenkt dat de 585 pk sterke Mercedes-AMG GT R bijna 1.600 kg weegt is het echt een krankzinnig snelle tijd. De geruchten over slicks, die te zien zouden zijn op 23 seconden in de video, doken dan ook al snel op maar Sport Auto verklaarde “This was a serious press test, not a factory test by AMG. We, sport auto, would never do a laptime on a production car with slick tyres“. Dat moeten we dan maar geloven, maar nu ben ik wel benieuwd naar wat een McLaren 675LT voor tijd kan neerzetten..

Video: Mercedes-AMG GT R Nordschleife Lap

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video