in

Mercedes-AMG One verbreekt het Nürburgring Nordschleife ronderecord

Met een rondetijd van 6:35,183 minuten heeft de Mercedes-AMG One in handen van coureur Maro Engel het ronderecord verpulverd op de 20,8 kilometer lange Nürburgring Nordschleife.
Maro Engel verbrak het vorige record voor productieauto’s met ruim acht seconden, ondanks minder dan ideale baanomstandigheden. Sommige delen van de baan waren nog nat en Mercedes denkt dat de AMG One nog 5 seconden sneller had gekund.

Het vorige ronderecord was in handen van de door Manthey Racing aangepaste Porsche 911 GT2 RS. Volgens ons niet echt een productieauto, aangezien het om een OEM Performance Kit gaat die Manthey Racing achteraf monteert. Ten opzichte van de Mercedes-AMG GT Black Series, de recordhouder voor de GT2 RS MR, is de One maar liefs 12 seconden sneller.

De volledige ronde op de Nürburgring Nordschleife van de 2,75 miljoen euro kostende, 1.063 pk sterke hypercar met F1-motor kun je hieronder bekijken. Welke fabrikant gaat dit record nog verbeteren?

Video: Mercedes-AMG One grijpt Nürburgring Nordschleife ronderecord

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vluchtende Peugeot 206 door politie geramd

Vluchtende Peugeot 206 door politie geramd

Widebody BMW E30 met 4.4 V8 buldert over Hillclimb

Widebody BMW E30 met 4.4 V8 buldert over Hillclimb