in

Lamborghini Urus 6×6 is enorme overkill

Wat is toch die fascinatie met 6×6-modellen? De Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 van tien jaar geleden begon deze bijzondere trend en soortgelijke conversies blijken sindsdien bijzonder populair. Want na Mercedes is deze Lamborghini Urus 6×6 ongeveer het tiende model waarvan we een conversie zien.

Het bedrijf achter deze Urus 6×6 is naar verluidt South Florida Jeeps, dezelfde mensen achter een hele reeks 6×6-conversies waaronder aangepaste Wranglers, Broncos en zelfs een Land Rover Defender. Nu gaan ze een stapje verder met de 300.000 euro kostende SUV van Lamborghini.

Het interieur is nog niet geheel afgerond, maar de verlenging van de carrosserie is voltooid en de derde as met twee extra wielen is ook gemonteerd. Daarnaast zijn er nieuwe spatbordverbreders toegevoegd aan de carrosserie, een nieuwe diffuser, een lipspoiler en een extra dakspoiler.

Of de derde as daadwerkelijk aangedreven wordt of enkel een cosmetische toevoeging is, weten we niet. Wat we wel weten is dat de Lamborghini Urus er niet sneller op wordt, maar wel een stuk zwaarder, onhandiger en lelijker. Maar goed, smaken verschillen.

Video: Lamborghini Urus 6×6 is enorme overkill

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi A4 bumperkleeft erop los op de A27

Audi A4 bumperkleeft erop los op de A27

Deze BMW E30 Pick-up is een geinig bakkie

Deze BMW E30 Pick-up is een geinig bakkie