in

Lancer EVO 9 doet 80-280 km/h in 5.8 sec

Extreme Tuners doet haar naam eer aan met deze Mitsubishi Lancer Evo 9! Het viercilinder blokje is voorzien van gigantische turbo’s en flink wat andere performance onderdelen waardoor de motor, bij een turbodruk van 3 bar en lopend op nitromethaan, een vermogen levert van 2.145 pk bij 12.200 tpm. Althans, dat claimen ze aan het begin van deze video met screenshots.

In onderstaande video zien we de auto op de openbare weg even wat sprintjes trekken, zoekend naar grip ondanks de Toyo R888 semi-slicks. Er zijn GoPro camera’s gemonteerd op het dak en op het dashboard zodat we de teller razendsnel van 50 naar 280 kilometer per uur zien schieten. Vooral dat laatste shot is erg gaaf!

Goed getuned zijn het beestachtig snelle machines die Lancer Evo’s, voor de echte actie moet je even doorspoelen naar 40 seconden.

Video: Lancer EVO 9 doet 80-280 km/h in 5.8 sec

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onboard BMW M1 Procar at Imola

Onboard BMW M1 Procar at Imola

Ken Block en de 2016 Ford Focus RS

Ken Block en de 2016 Ford Focus RS